maanantai 17. tammikuuta 2011

Hui kauhistus

Nyt ne möröt ovat saapuneet. Tässäpä listaa pelottavimmista asioista joita pitää haukkua lumiukko, lunta kolaavat ihmiset, muovipussit (paitsi jos niissä on ruokaa). Näille kaikille pitää haukahtaa muutaman kerran. Lisäksi nykyään unessa juostaan ja muristaan sekä äännellään huomattavasti enemmän kuin ennen. Yleisesti ottaen ympäristöön reagoidaan herkemmin kuin ennen.

Uutta vuotta otettiin vastaan maaseudun "rauhassa". Olimme kylässä vierailulla ja Vekku sai sinne mennessä melkoisen annoksen pauketta heti kättelyssä. Kävi nimittäin niin että päästin Vekun autosta vapaaksi, kun tiesin kyläpaikan koirien olevan tarhassa. Sitä mahdollisuutta en muistanutkaan ottaa huomioon että pojilla on papatteja ja tietysti kävi niin että he laittoivat täyden maton paukkumaan juuri kun Vekku oli päässyt 10 m päähän. Koira tietysti juoksi heti jalkoihin. Onneksi tuosta ei sen suurempaa traumaa tunne jääneen, koska olimme käyneet jo aiemmin hiukan tutustumassa haulikon paukkeeseen. Raketit katsottiin ulkona namien kanssa ja aamulla tehtiin vielä lenkki papattien paukkeessa.

Joululomalla kävimme myös reissusta pohjoisessa ja isi Miro katsomassa, mutta niistä kirjoitellaan sitten kun kuvat saadaan siirrettyä kamerasta.

3 kommenttia:

  1. Möröt ovat ilmeisen liikkuvaista sorttia, sillä niistä on tehty muutama havainto myös Tampereella. Terkut Hiisi-veljeltä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos terveisistä! Meillä tais tämä mörkökausi alkaa mieltä avartavan Lapinmatkan jälkeen. Ihan kuin olis silmät auennu Vekulla kun näki poroja ja naarasmetsokin lähti nenän edestä lentoon. Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...

    VastaaPoista
  3. Ensi vuonna kannattaisi jättää raketit sisätilosta ihailtavaksi. Kaikenlainen kummallinen pauke, vinkuna ja vihellys yhdistettynä valoon voi olla liikaa. Aseen paukahdus on niin eri juttu tuohon rakettirätinään verrattuna. Jos onnistuu kerran pelästymään esim. liian lähellä alkavaa suihkinaa, niin sit helposti ollaan siinä ja herkkänä kaikille äänille. Suosittelen siis sisätiloja pahimman paukkeen aikana kaikille niillekin, joita ei pelota yhtään. Rakettipaukkeeseen ei tarvi totuttaa, aseet yms. onkin sit eri juttu.

    VastaaPoista