torstai 11. marraskuuta 2010

Sienen etsintää

Löydettiin pari viikkoa sitten suppilovahveroita metsäretkellä. Sienistä innostuneina päätimme opettaa Vekulle hajuerotttelua. Tässä kasattuna hiukan edistymistä.
5.11.2010. Otettiin  käyttöön purkki, jossa oli sienen paloja. Opetettiin naksuttimen avulla että tätä purkkia kannattaa haistella.
6.11.2010 Purkin haistelu meni jo sen verran rutiinilla että lisättiin tyhjä purkki rinnalle.
7.11.2010 Tässä vaiheessa Vekku alkoi hakeutumaan jo oikealla purkille. Kun olisi pitänyt alkaa opettelemaan ilmaisumerkkiä niin siinä tulikin stoppi. Emme halunneet käyttää maahan menoa saatikka sitten istumista. Päätimme opettaa tätä varten tassu-komennon.
8-10.11.2010 Tassu-komennon opettelua. Komento on tassu, mutta liike on lähinnä viuhtomista.
11.11.2010 Otettiin taas purkit esiin. Tällä kertaa sienet olivat pakastettuja, joten niissä on jopa riittävä tuoksu. Testattu on :-). Homma meni suorastaan putkeen. Ensin vahvistettiin yksi sessio "tassua" ja sitten laitettiin purkit maahan. Vekkuhan muisti tuon homman heti ja meni samantien haistelemaan purkkeja. Silloin lisättiin mukaan "tassu"-komento oikean purkin luona. Seitsämännen kerran kohdalla ei ehditti sanoa komentoa kun Vekku jo huitoi merkkiä :-) Alla olevassa kuvassa jalka on juuri nousemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti