lauantai 25. joulukuuta 2010

Pentukoulu 4

Pentukoulu alkoi jälleen kerran katsekontaktilla. Tällä kertaa yrittiin päästä liikkeelle. Alussa opettelu ei meinannut onnistua lainkaan johtuen varmaan siitä että isäntä ei ollut oikein ajantasalla :-) No otin sitten askeleen taaksepäin ja tehtiin pelkkää katsekontaktia ja kun se alkoi sujumana niin pääsimme jo nytkähtämään jo askeleen eteenpäin. Opettelun haastavuutta lisää selvästi se että ennen tunnin alkua koirat eivät pääse haistelemaan toisiaan. Vekkuhan on siis erittäin sosiaalinen koira. Kaikkia koiria ja ihmisiä pitää päästä haistelemaan ja pyytämään leikkiin heti eikä yhtään myöhemmin. Hajujakin tuossa paikassa on vaikka millä mitalle, joten ensimmäinen 15 minuuttia pitää haistella oman paikan mattoa jatkuvasti.


Seuraavaksi harjoiteltiin istumista sekä maahanmenoa siten että isäntä liikkuukin. Istumisen osuus menee kehtuullisen mukavasti jopa siinä määrin että voi jo tiputtaa hihnan ja käydä edessä. Sivuille ja taakse ei voi vielä mennä. 


Tässä kohtaa oli sitten tauko.


Maahanmenossa homma meni suurin piirten näin. Vekku ei osaa vielä mennä maahan pelkällä käskyllä (maahan) vaan tarvitsee käsi merkin avuksi. Tämä aiheuttaa sen että isäntä joutuu kumartumaan alas. Tästä seuraa se että koira ei pysykään maassa jos sieltä yrittää päästä pois. Siispä harjoittelu meni seuraavasti. Koira maahan kättä liikautetaan 20 senttiä ja palkataan ja vapautus. Koira maahan, kättä liikautetaan puolimetria, palkka ja vapautus. Sitten päästiinkin jo suoristamaan selkää ja kun jakso loppui niin oltiin jo päästy siihen että isäntä saikin kuin saikin ottaa askeleen. Tästä näkee että maahanmenoa pitää harjoitella lisää.


Seuraavaksi harjoiteltiin luoksetuloja koirakujan läpi. Se meni hienosti.


Lopuksi tehtiin vielä rauhoittumisharjoitus, jossa edelleen on hiukan vastustelua ja pientä hammastelua kyljelleen meno vaiheessa, mutta sitten rauhoitutaankin tosi nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti