keskiviikko 4. toukokuuta 2011

N:s oppitunti

Kontakti
Aluksi harjoiteltiin kontaktia sisällä. Olin varannut naksut mukaan, kun koen että se auttaa erityisesti minua itseäni keskittymään koulutukseen. Eikä Vekkukaan tunnu asiaa pahakseen pistävän. Heti sisälle mennessä Vekku koitti että saako täällä porsastella, mutta kun estin päälle hyppimisen polven nostolla niin koirahan kävi istumaan ja katsoi että "mitä häh" palkkasin heti kontaktista ja tämän jälkeen Vekku alkoi tarjoamaan kontaksi suht koht tiheään.

Luoksepäästävyys asfaltilla

Sitten siirryttiinkin ulos harjoittelemaan.  Ensimmäisenä otettiin koira sivulle perusasentoon ja kouluttaja tuli jokaista koiraa kohti. Vekku tietysti halusi päästä tapaamaan tuollaista kohti tulevaa ihmistä, joten kouluttaja lähtikin takaisin ja Vekku uudelleen perusasentoon. Toisella kerralla kouluttuja pääsikin käymään luona.

Makuu asfaltilla
Sitten koirat komennettiin maahan ja ne piti jättää siihen. Tässäkin Vekku "karkasi" ekalla yrityksellä, mutta toisella sitten onnistui.

Luoksepäästävyys soralla
Siirryttiin vähän matkaa soralla ja taas perusasentoon ja siinä odottelua. Tästä ei tullut kertakaikkiaan mitään, syykin selvisi kun annoin Vekulle hengähdystauon. Sillä oli kakkahätä. Tarpeitten teon jälkeen homma onnistuikin ekalla yrityksellä.


Makuu soralla
Makuu toistettiin soralla onnistuneesti. Itse en käy kuin parin metrin päässä, joka minusta riittää tässä vaiheessa. 


Luoksepäästävyys nurmella
Siirryttiin nurmelle ja tässä Vekku oli jyvällä koko ajan ja homma onnistui. Sen jälkeen alkoivat ongelmat. Vekku turhautui kun ei päässyt leikkimään muiden koirien kanssa ja alkoi hyppimään päin ja sotki itsensä hihnaan. Pelkkä polven kohotus ei tällä kertaa ratkaissutkaan mitään vaan hihna alkoi kiertymään etujalan ympärille. Tällöin komensin tiukasti "maahan" ja Vekkuhan meni maahan samantien palkkasin heti ruhtinaallisesti ja vapautin samantien selvitin hihnan ja turhautuminen oli ohi.

Makuu liikkeestä
Sitten oli kerran ensimmäine uusi asia. Tarkoitus oli saada koira menemään maahan ja jatkamaan liikettä. No mehän emme ole lähelläkään tätä vielä joten helpotettiin vähän kun kouluttajakin antoi siihen luvan. Eli peruutin kävelemällä koiran edessä ja komensin maahan. Aluksi huomasin tekeväni pari virhettä komento oli liian hento ja olimme liian lähellä nurmikkoa ja muita koiria. Jälleen kerran seurauksena oli turhautuminen ja tällä kertaa Vekku hyppi selkään. Tällä kertaa jätin käytöksen huomioimatta kokonaan ja odotin että laskeutuu neljälle tassulle ja sitten lähdettiin uudestaan liikkeelle. Kasailin itseni ja kamat kunnolla ja taas homma alkoi toimimaan. Ensin mentiin takaperin ja pienellä käsiohjauksella sain Vekun maahan *naks*. Toisella kerralla ei tarvinnut enää edes käsiohjausta. Tein tätä viisi kertaa ja sitten päätin nostaa tavoitetta. Otin koiran viereen ja alettiiin menemään eteenpäin. Aluksi komensin liian hiljaa, mutta kun tein vähän tiukemman käskyn niin homma alkoi toimimaan tätä tehtiin joku 5-6 kertaa. Sitten kouluttaja tuli katsomaan meitä, mutta Vekulta oli jo mennyt kärsivällisyys.  

Paikalla kääntyminen

Tässä välissä oli tauko ja sen jälkeen aloimme opettelemaan toista uutta asiaa. Ensin harjoittelimme siis käännöksiä paikalla. Ensin oikealle ja sitten vasemmalle. Tämä siis on tarkoitus tehdä niin että koira otetaan perusasentoon, josta sitten annetaan komento sivu uudelleen ja samaan aikaan siirrytään 90 astetta oikealle tai vasemmalle. Ensin harjoiteltiin oikealle helpompaan suuntaan. Tässä liikkeessä koirakin suurempi jäsen oli enemmän hakoteillä. En nimittäin meinannut tajuta sanoa komentoa oikeaan aikaan. No onneksi Vekku tajusi jutun juonen nopeasti. Vasemmalle käännyttäessä minäkin olin sitten paremmin kartalla ja Vekku sai kehuja siitä kuinka hyvin se liikuttaa takajalkojaan (onhan niitä pesuvadin kanssa jo harjoiteltu). 


Istuminen paikalla minuutin ajan

Vekku istui koko minuutin. Palkkasin varmaan 5 sekunnin välein ja joka ainoasta päänkääntämisesetä takaisin. 

1 kommentti:

 1. Moikka ja terveiset velipoika Hiisiltä!

  Vekullahan menee hienosti! On tosi vaikea opetella uusia juttuja ensimmäisiä kertoja, jos läsnä on monta uutta potentiaalista leikkikaveria.

  Itse olen huomannut, että auttaa, jos saa alkuun pariksi (tai esimerkiksi samaan paikallamakuuriviin) varmoja konkareita. Vaikeuskerroin kasvaa heti huimasti, kun ympärillä on monta samanlaista sählääjää :).

  Tsemppiä treeneihin ja hauskaa harrastuskesää!

  t. Sanna & Hiisi

  VastaaPoista