keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Tottelevaisuuskoulutus

Kontakti ovella
Alkuun harjoiteltiin ovesta kulkemista siten että koira pitää kontaktia yllä. Tämä meni kohtuu hyvin vaikka paikalla oli uusi uroskoira.

Luoksepäästävyys
Luoksepäästävyyttä harjoiteltiin siten että kouluttaja kävi katsomassa hampaat. Tässä ei mitään ongelmia Vekku malttoi pysyä paikallaan.

Maassaolo häiriössä 1
Seuraavaksi lisättiin maassaoloon hiukan haastetta siten, että koiran ollessa maassa kouluttuja kulki ohjaajan ja koiran välistä. Ei mitään ongelmaa. Vekun pää kääntyy vielä kouluttajan perään, mutta toistoilla asia korjaantuu.

Seuraaminen ilman ohjausta
Harjoiteltiin perusasennosta seuraamista. Liike lähtee siten että koira otetaan perusasentoon seinän ja ohjaajan väliin. Kun koira ottaa katsekontaktia niin annetaan seuraamiskäsky (seuraa) ja lähdetään liikkeelle.Vaatimuksena on että koiran täytyy ylläpitää katsekontaktia yhden askeleen verran. Katsekontaktin ei tarvitse tässä vielä olla täydellinen riittää kunhan koira ei ala katsomaan maata. Jos koira katsoo maahan niin homma keskeytetään ja tehdään uudestaan. Kotiläksy.

Istuminen häiriössä
Istumiseen lisättiin haastetta siten että kouluttaja kulki koiran ja ohjaajan välistä. Ei mitään ongelmaa.

Maassaolo häiriössä 2
Maassaoloon lisättiin vielä häiriöitä. Kouluttaja kulki koiran takaa, edestä ja pujotteli koirien välissä. Näissä Vekku pysyi hienosti maassa. Sitten ohjaaja aiheutti häiriötä kiertämällä koiran ja kun tämä sujui niin sitten piti kokeilla vielä koiran yli kulkemista. Tässä pari ekaa kertaa meni ihan hyvi, mutta sitten Vekku alkoi väistämään. Lopuksi menin vielä pelkän hännän yli, joka onnistui hienosti.

Seuraaminen kulmilla
Seuraamista harjoiteltiin myös siten että koiraa ohjattiin ja kuljetiin 5-6 askelta sitten tehtiin 90 asteen kulma oikealle, jonka jälkeen taas 5-6 askelta ja sama vasemmalle. Näissä ei ole mitään ongelmaa.

Seisominen liikkeestä
Sitten harjoiteltiin seisomaan pysähtymistä liikkeestä. Tässä päänvaivaa ohjaajalla aiheutti käsky, kun en ollut varma käytetystä. Valitsin käskyn seiso, koska siihen Vekku tuntui reagoivan jossain määrin. Alkuun homma meni ihan ok, mutta sitten Vekku alkoi tarjoamaan aina istumista. Otin naksun esiin ja jatkoin sitkeästi niin kauan että sain sieltä yhden seisomaan pysähtymisen, merkkasin sen naksulla ja sain pari onnistunutta toistoa lisää. Tähän pikku huomautus. Aloittelijoiden ei kannata harjoitella saman päivän aikana kuin yhtä liikettä. Siis seisominen, maahanmeno tai istuminen liikkeestä.

Sivulle tulo
Lopuksi kouluttaja katsoi sivulle tuloja samaan aikaan kun sisällä treenasi yksi koirakko hyppyä. Vekulta oli tässä jo puhti poissa ja hommasta ei meinannut tulla mitään. Kouluttajan kanssa vähän pohdittiin sitä että Vekku osaa sivulle tulon, mutta ei taida oikein ymmärtää sanallista käskyä. Tähän voisi koettaa sellaista että antaisi ensin käskyn ja sitten kun koira on paikallaan niin sitten käsky uudestaan ja naksautus samaan aikaan.

Hyppy
Hypyissä ei ollut ongelmaa. Vaikka Vekulta tuntui olevan sivulle tulossa puhti poissa niin hypyt nostivat sen vireen taas ylös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti