perjantai 17. syyskuuta 2010

Uuden oppimista

Tänään ollaan opeteltu yksinoloa. Vekku viettääkin jonkin aikaa ahdistumatta omassa huoneessaan. Tarkoitus on siis opettaa viettämään työpäivät yhdessä huoneessa, jonne voidaan järjestää virikkeitä ja makuupaikka, jossa saa olla rauhassa.
Meillä oli ensin lastulevystä tehty portti, mutta tänään hommasin kompostiverkon ovelle ja minusta sen kanssa oppiminen onnistuu paremmin. Näköyhteys säilyy paremmin jolloin malttaa olla rauhassa. Ensi yönä on tarkoitus nukkua jo portin takana olohuoneen puolella, siitä sitten hiljalleen siirtyä yö kerrallaan kauemmaksi ja lopulta yläkertaan omaan sänkyyn asti.
Yläkerrassa voidaan jo käydä ilman että alhaalla aletaan parkua lainkaan. Yleensä kuuluu kolina, kun Vekku alkaa puremaan ajankululuita tai sitten menee lempipaikalleen nukkumaan.
Muita opeteltavia asioita tällä hetkellä on rauhallinen tervehtimenen ja puremisen suuntaaminen oikeisiin asioihin. Varsinkin aamuisin pureminen ja hyppimen meinaa olla hyvin runsasta. Vinkkejä opetukseen otetaan vastaan :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti