lauantai 9. lokakuuta 2010

Naksutinkoulutusta 2

Ehdollistamisvaiheesta ollaan nyt siirrytty ihan käytännön harjoitteisiin.

Kosketuskeppi löytyy hienosti
Kuvasta näkyy heti parikin asiaa johon pitää kiinnittää huomiota. Nameja pitävä käsi lienee liian selvästi esillä ja liekkö naksutinkin. Ei oikein vielä tekniikka meinaa muuhun riittää. Täytynee pistää kouluttaja harjoittelemaan jonnekin ulkopuolelle :) Nykyään kepin esiinottaminenkin nostaa Vekun vireysastetta huomattavasti, joten edistystä tuollakin saralla on. Ai niin ja seurantatulos on tällä hetkellä on 10/10, joten lienee syytä siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Tänään kävi aamu lenkillä sellainen tapaus että tuli toinen naksutinkouluttaja vastaan, joka koulutti koiralleen kohtaamista. Menimme ohi kadun toiselta puolelta ja seurailin hiukan mitä Vekku tekee naksuja kuullessaan. No ei kerta kaikkiaan mitään. Siinä kohdalla taisi olla sen verran huumaavat tuoksut ettei päähän silloin mahtunut mitään muuta. Naksuttimen äänikin oli kyllä hiukan erilainen, joten silläkin lienee merkitystä.

2 kommenttia:

 1. Naksutinkoulutus on tosi hyvä tapa ja yllättävän hyvin koira ymmärtää mistä on kyse. Tuon kepin voi tökätä vaikka maahankin pystyyn ja sitä käydä sitten kauempaakin tökkimässä. (päähän voi myös tökätä vaikka sellaisen styroksisen askartelupallon). Vanha hiirimatto kelpaa hienosti kosketusalustaksi ja sitä on helppo leikata pienemmäksi, sitten kun se on opittu. Koskeako kuonolla (keppi) vai tassulla (alusta)??

  Kiva, että kävitte treffaamassa Lucaa!

  VastaaPoista
 2. Moikka!

  Olen jostain kuullut (en kyllä muista mistä), että koira tajuaa, milloin sille naksutetaan. Niin kuin Vekkukin selvästi :). Eli on ihan mahdollista kouluttaa esimerkiksi samalla kentällä yhtä aikaa useita koiria naksun avulla ilman, että kukaan menee sekaisin siitä.

  Terkkuja Vekulle! Kiva seurata teidän blogia.

  VastaaPoista