tiistai 12. lokakuuta 2010

Noutoja

Tässä parina päivänä olen yrittänyt palkata enemmän kaikesta vähänkään noutoon vihjaavasta toiminnasta. Toissapäivänä Vekulla selkeästi jo päässä välähti ja yhtä tiettyä lelua haettiinkin sitten vähän matkan päästä useita kertoja peräjälkeen ja tuotiin luokse ja tiputettiin nätisti suoraan eteen. Siis tämä toistui ilman mitään muuta touhotusta 10 kertaa peräjälkeen.
No entäs sitten eilen. Alkuun ihan samalla tavalla 10/10, kun heitin lelun samaan kohtaan. Ajattelin sitten siinä suuressa viisaudessani vaikeuttaa ja heitinkin lelun vähän erisuuntaan. Vekkupa päättikin tämän seurauksena että sekin tekee eritavalla eli kävi edelleen noutamassa, mutta nyt sitten tipautettiin matkalle ja siinä sitten varmaan tein virheen kun palkkasin siitäkin. Sen jälkeen touhu levisi hiukan käsiin. Vai miltä tällainen kuulostaa.Tuodaan lelu tiputetaan ja saadaan palkka, mutta samalla hypätään jo sen lelun päälle ja omitaan se. Sitten otetaan lelu viedään se samaan paikkaan mihin minä sen heitin ja tuodaan takaisin :D Pitääkö nyt pitää tauko vai jatkaa vaan ja palkata jo pelkästä luovutuksesta?
Kokeilin tässä juuri äsken niin naksuttimen kanssa alkoi tuo noutaminen taas sujumaan paremmin.
Hiukan asian vierestäkin sitten. Koiran ja omistajan välinen kommunikaatio on alkanut toimimaan hiukan paremmin eli Vekku osaa kämpässä (nimitys huoneelle jossa viettää aikansa yksin ollessaan) ollessaan pyytää haukahtelemalla jo ulos tarpeilleen. Muuten vapaana ollessaan ei haukahtele, mutta käy luona ja suuntaa ulko-ovelle. Niin ja sisälle tehdään enää äärimmäisessä hädässä silloin kun kukaan ei selkeitä vinkkejä tajua. Huomenna nähdään että miten menee kun joutuu olemaan yksin (olin tässä pari päivää sairaslomalla kotona).
Vahtimistakin on alkanut ilmenemään ovikelloa pitää hiukan haukahtaa ja jos ohi menee joku isompi auto niin sitä pitää kuunnella hyvin tarkasti. Meidän autoa ei tunnu vielä erottavan ainakaan sen perusteella mitä yhtenä päivänä ikkunasta seurailin ulkona ollessa.

1 kommentti:

  1. Hyvä, hyvä. Sen mitä minä asiasta ymmärrän niin jatka vaan sitä noutoa. Vaikka samasta paikkaa, kunhan noutaa ja tuo. Se lienee tässä vaiheessa olennaisinta. Viemisestä tai omimisesta ei pidä palkita. Sitä käyttäytymistä on jo omastakin takaa yleensä riittävästi. Eikä itseasissa viemisestä ja noutamisestakaan. Ideanahn on noutaa komennosta.

    VastaaPoista