sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kaikkien rotujen koiranäyttely Saarijärvi 6.8.2011

Vekku kävi ensimmäistä kertaa koiranäyttelyssä. Tuloksena H junnuluokassa. Tuomarina toimi Lena Danker Suomesta.

Alkuperäinen arvostelu skannattuna.

13 månad något hög bent hane som ännu ger mycket luftigt intryck. Korrekt linjer i huvudet. Korrekt bett. Fina öron. Väl vinklad front. Ännu tunn i bröstkorg. Tillräckligt benstomme. Något öppna vinklar bak är pga detta är han något bakhög. Rör sig med korrekt attityd men faller fram i rörelse. Korrekt päls.

Vapaasti suomennettuna.

13 kuukautta vanha jonkin verran korkeajalkainen uros, joka antaa ilmavan vaikutelman.Pään linjat ovat oikein. Oikea purenta. Hienot korvat. Hyvät etukulmaukset. Rintakehä vielä kevyt. Riittävä luusto. Arvostelu johtuu hiukan avoimista takakulmauksista. Takakulmauksista johtuen hiukan takakorkea. Liikkuu oikealla asenteella, mutta etuosa laskee liikkeessä. Oikeanlainen turkki.

Luonteesta tässä ei valitettavasti ole mitään mainintaa, mutta samaan aikaan kehässä olleeseen urokseen ero on valtava. Siinä kun edellinen perro suorastaan väisti ja pakeni tuomaria niin Vekku suorastaan pyrki tuomarin luo ja syliin asti.Lisäys 14.8
Kamerasta löytyi pari kuvaa harjoittelusta tyhjässä kehässä. Olisi Vekku voinut tuomarin edessäkin alla olevien kuvien tapaan seisoa.
6 kommenttia:

 1. Onnea näyttelyuran korkkaamisesta! Meillä tuo on vasta suunnitteluasteella. Mietin vielä, että mennäänkö "keskeneräisenä" junnuna vai sitten vasta aikuisena. Minkä mittainen turkki Vekulla on tuossa?

  VastaaPoista
 2. Vekun turkki on reilu 3 kk vanha eli siinä 3 sentin paikkeilla se oli. Päässä ja rintakehässä on nyörin alkuja. Mittailin eilen Vekun säkää ja minusta se alkaa olemaan 50 sentin paikkeilla. Saas nähdä kasvaako etujalat vielä mittaa.

  VastaaPoista
 3. Hiisi on noin 45-47 cm korkea ja rakenteeltaan varmaan vähän pitempi kuin Vekku. Kaipa nämä urokset vielä vuoden verran kehittyvät. Oletteko muuten sienikoiratouhuja jatkaneet tänä kesänä?

  VastaaPoista
 4. Ollaan me noita sieniäkin muutamaan kertaan etsitty. Varsinkin kun ollaan marjassa/sienessä käyty. Joskin rennommalla otteella kuin talvella. Ensiviikolla Muuramessa onkin aiheeseen liittyvä luento, jonne olen menossa. Kuumeisesti odottelen jo rabieksen vasta-ainetestin tuloksia, jotta tiedän päästäänkö Ruotsiin lintujahtiin.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittele sitten tänne sienestys- ja linnustusjutuista! On kiva lueskella, mitä Hiisin veli puuhailee :).

  VastaaPoista
 6. Vekku kaipaa vähän harjoittelua kehään! Muutoihan se on oikein komean näköinen. Tuomarin on hankala arvostella, jos koira ei ravaa ja seiso hyvin. Haluatteko vähän harjoitteluapua ennen seuraavia näyttelyitä? Voin neuvoa teitä vaikka joku päivä, jos vielä innostutte menemään näyttelyihin. Terveisin Jamppa perron omistaja Anna. Ollaan siis nähty kerran vesikoiralenkillä ja olen innokkaasti seuraillut tätä teidän blogia. :) Mulle voi laittaa vaikka yksäriviestiä keskariveskareiden foorumilla.

  VastaaPoista